Základní barmanský kurz
Škola nabízí studentům Základní barmanský kurz CBA. Kurz trvající 5 dnů v rozsahu 42 hodin je přednášen licencovaným lektorem CBA p. Jaroslavem Labounkem. Cílem kurzu je získání teoretickýchu vědomostí a praktických dovedností v oboru nápojové gastronomie – přípravy a výroby míšených nápojů.
Kurz je ukončen závěrečnou zkouškou z písemného testu a přípravy krátkého a dlouhého míšeného nápoje. Absolventi obdrží Certifikát CBA v česko – anglické verzi o úspěšném absolvování Základního barmanského kurzu CBA a Osvědčení o vykonání Závěrečné zkoušky, která je hodnocena stupni výborný, velmi dobrý a dobrý.
Úspěšní absolventi Základního barmanského kurzu mají možnost dalšího odborného vzdělávání v rámci Národního vzdělávacího programu, a to absolvovat první, druhý a třetí stupeň vzdělávacího programu CBA, resp. IBA Training Centre. Absolventi mají možnost dále zvyšovat svoji odbornou kvalifikaci v rámci členství v České barmanské asociaci, resp. V Junior Shaker Club CBA.
Kurz Baristy
Podle počtu zájemců může škola pro studenty zajistit kurz baristy, a to stupně:
- BARISTA JUNIOR
- BARISTA
- LATTE ART COURSE
- CZEZVE IBRIK COURSE
- BARISTA SPECIALISTA
- CUP TASTING COURSE
- FLAIR BARISTA COURSE
- MISTR BARISTA
BARISTA JUNIOR
Anotace kurzu BARISTA JUNIOR – První a základní teoretické i praktické seznámení s filozofií kávy, cestou kávy, základní technikou přípravy ESPRESSA, CAPPUCCINA a specialit. důležité hygieny provozu, práce s potravinami a základní pravidla i techniky s vlastním tréninkem.
Průběh kurzu:
Dopoledne teorie, přestávka na oběd, prvotní
regulace kávomlýnku, ochutnávka ESPRESSA, technika přípravy šlehání
mléka s pěnou, základní technika nalévání mléka do kávy, čištění
kávovaru, závěrečný písemný test se shrnutím učiva – certifikát BARISTA
JUNIOR.
BARISTA
Anotace kurzu BARISTA – rozšíření prvních znalostí z kurzu BARISTA JUNIOR, se zaměřením zejména na regulaci kávomlýnku, hygienu provozu, a praktické přípravy jednotlivých káv, ESPRESSO, CAPPUCCINO, CAFÉ LATTE, LATTE MACCHIATO, ESPRESSO MACCHIATO, ESPRESSO AFOGATO, ESPRESSO VARIABILE.
Průběh kurzu:
Vstupní praktický test, hodinová teorie o kávě, druhy a základní rozpoznání. technika přípravy a hygieny při práci s kávou a kávovarem i pomůckami. Výběr směsi, regulace kávomlýnků na ESPRESSO. Vlastní trénink, přestávka na oběd, s následným dalším trénikem regulace kávomlýnku a přípravy káv a specialit. Závěrečný praktický a písemný znalostní test se shrnutím učiva – CERTIFIKÁT BARISTA.
LATTE ART COURSE I. a II.
Anotace kurzu LATTE ART – zaměřeno speciálně a pouze na přípravu CAPPUCCINA, ESPRESSO MACCHIATO a CAFÉ LATTE. Technika přípravy mléka a mléčné pěny i jejího vlastního nalévání do šálků s ESPRESSEM.
Průběh kurzu:
Vstupní praktický test, hodinová teorie technik přípravy a hygieny při práci s kávou, kávovarem i pomůckami. Techniky kreslení mlékem do kávy a tvary zdobení. Praktický a písemný závěrečný test – certifikát LATTE ART COURSE I a II.
Specializační kurz výroby míšených nápojů - Americká koktejlová škola
Specializační kurz výroby míšených nápojů je určen především pro absolventy Základního barmanského kurzu a pro pracovníky v oboru gastronomie, kteří mají zájem samostatně pracovat za barovým pultem. Cílem kurzu je osvojení technologických postupů výroby Americké skupiny drinků - American Drink Groups.
Absolvent obdrží mezinárodní Certifikát IES o absolvování Specializačního kurzu výroby míšených nápojů - Americká koktejlová škola / Specialized Course of Making Mixed Drink - American Cocktail College.
Specializační kurz Static Flair school – pracovní metoda „Working Flair“
Kurz je garantován agenturou Static Cocktails.
Účastníci kurzu jsou školeni ve specializované práci za barem a přípravě drinků formou „Working Flair“.
Working Flair je pracovní forma „free-style“, vedoucí k atraktivní přípravě drinků, procvičování praktických trikových variací, které najdou uplatnění za barovým pultem.
Lektoři jsou profesionální barmani. Kurz končí teoretickou a praktickou zkouškou. Absolvent získá osvědčení o absolvování.