SOŠ Uničov, Hotelnictví a turismus
Stromořadí 420, 783 91 Uničov | Tel./Fax: +420 585 051 300
Menu
Moodle VOŠ Uničov
Adresa
Tel

Úvod » Škola » Aktivity

Aktivity

Základní barmanský kurz

Škola nabízí studentům Základní barmanský kurz CBA. Kurz trvající 5 dnů v rozsahu 42 hodin je přednášen licencovaným lektorem CBA p. Jaroslavem Labounkem. Cílem kurzu je získání teoretickýchu vědomostí a praktických dovedností v oboru nápojové gastronomie – přípravy a výroby míšených nápojů.

Kurz je ukončen závěrečnou zkouškou z písemného testu a přípravy krátkého a dlouhého míšeného nápoje. Absolventi obdrží Certifikát CBA v česko – anglické verzi o úspěšném absolvování Základního barmanského kurzu CBA a Osvědčení o vykonání Závěrečné zkoušky, která je hodnocena stupni výborný, velmi dobrý a dobrý.

Úspěšní absolventi Základního barmanského kurzu mají možnost dalšího odborného vzdělávání v rámci Národního vzdělávacího programu, a to absolvovat první, druhý a třetí stupeň vzdělávacího programu CBA, resp. IBA Training Centre. Absolventi mají možnost dále zvyšovat svoji odbornou kvalifikaci v rámci členství v České barmanské asociaci, resp. V Junior Shaker Club CBA.

Kurz Baristy

Podle počtu zájemců může škola pro studenty zajistit kurz baristy, a to stupně:

  • BARISTA JUNIOR
  • BARISTA
  • LATTE ART COURSE
  • CZEZVE IBRIK COURSE
  • BARISTA SPECIALISTA
  • CUP TASTING COURSE
  • FLAIR BARISTA COURSE
  • MISTR BARISTA

BARISTA JUNIOR

Anotace kurzu BARISTA JUNIOR – První a základní teoretické i praktické seznámení s filozofií kávy, cestou kávy, základní technikou přípravy ESPRESSA, CAPPUCCINA a specialit. důležité hygieny provozu, práce s potravinami a základní pravidla i techniky s vlastním tréninkem.

Průběh kurzu:
Dopoledne teorie, přestávka na oběd, prvotní regulace kávomlýnku, ochutnávka ESPRESSA, technika přípravy šlehání mléka s pěnou, základní technika nalévání mléka do kávy, čištění kávovaru, závěrečný písemný test se shrnutím učiva – certifikát BARISTA JUNIOR.

BARISTA

Anotace kurzu BARISTA – rozšíření prvních znalostí z kurzu BARISTA JUNIOR, se zaměřením zejména na regulaci kávomlýnku, hygienu provozu, a praktické přípravy jednotlivých káv, ESPRESSO, CAPPUCCINO, CAFÉ LATTE, LATTE MACCHIATO, ESPRESSO MACCHIATO, ESPRESSO AFOGATO, ESPRESSO VARIABILE.

Průběh kurzu:
Vstupní praktický test, hodinová teorie o kávě, druhy a základní rozpoznání. technika přípravy a hygieny při práci s kávou a kávovarem i pomůckami. Výběr směsi, regulace kávomlýnků na ESPRESSO. Vlastní trénink, přestávka na oběd, s následným dalším trénikem regulace kávomlýnku a přípravy káv a specialit. Závěrečný praktický a písemný znalostní test se shrnutím učiva – CERTIFIKÁT BARISTA.

LATTE ART COURSE I. a II.

Anotace kurzu LATTE ART – zaměřeno speciálně a pouze na přípravu CAPPUCCINA, ESPRESSO MACCHIATO a CAFÉ LATTE. Technika přípravy mléka a mléčné pěny i jejího vlastního nalévání do šálků s ESPRESSEM.

Průběh kurzu:
Vstupní praktický test, hodinová teorie technik přípravy a hygieny při práci s kávou, kávovarem i pomůckami. Techniky kreslení mlékem do kávy a tvary zdobení. Praktický a písemný závěrečný test – certifikát LATTE ART COURSE I a II.

Specializační kurz výroby míšených nápojů - Americká koktejlová škola

Specializační kurz výroby míšených nápojů je určen především pro absolventy Základního barmanského kurzu a pro pracovníky v oboru gastronomie, kteří mají zájem samostatně pracovat za barovým pultem.  Cílem kurzu je osvojení technologických postupů výroby Americké skupiny drinků - American Drink Groups.  

Absolvent obdrží mezinárodní Certifikát IES o absolvování Specializačního kurzu výroby míšených nápojů - Americká koktejlová škola / Specialized Course of Making Mixed Drink - American Cocktail College.

Specializační kurz Static Flair school – pracovní metoda „Working Flair“

Kurz je garantován agenturou Static Cocktails.

Účastníci kurzu jsou školeni ve specializované práci za barem a přípravě drinků formou „Working Flair“.

Working Flair je pracovní forma „free-style“, vedoucí k atraktivní přípravě drinků, procvičování praktických trikových variací, které najdou uplatnění za barovým pultem.

Lektoři jsou profesionální barmani. Kurz končí teoretickou a praktickou zkouškou. Absolvent získá osvědčení o absolvování.

Pro zvyšování vaší spokojenosti využívá náš web soubory cookies, které slouží k analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací. OK